Venetië fotoalbum

Venetië, citytrip in 2008


We boekten alles via internet, de vluchten met Ryanair vanuit Brussels Sud airport of beter bekend als Charleroi. Goede betaalbare maatschappij en geen enkele vertraging.


Met de hulp van Marian Muilerman, onze reisbegeleidster van Noord-India in 2001, die jaren in Venetië gewoond heeft, vonden we een prima hotel in de wijk Cannareggio. Hotel Boccassini was een fantastisch éénsterrenhotel met mooie grote kamers, private badkamer en een binnentuin, wat zeer zeldzaam is in deze stad.


De wijk Cannareggio is een minder bekende wijk die veelal wordt overgeslagen door de toeristen die enkel het Canal Grande en het San Marco plein bezoeken in een waar blitsbezoek. De minder bekende wijken verbergen het authentieke Venetië waar nog het echte Venetiaanse leven heerst met een doolhof aan steegjes en kanaaltjes en waar de lokale inwoners met spijt in het hart de teloorgang van het vroegere leven aanzien en verdreven worden door het opkomende massatoerisme. De echtgenoot van Marian is daar geboren, heeft er gestudeerd maar herkent bijna niets meer van het vroegere Venetië.


De heenvlucht was op zaterdagmorgen en de terugvlucht op dinsdagavond. We hebben van op voorhand een planning opgesteld zodat we op deze korte tijd een groot deel van de stad konden bezichtigen. En we moeten toegeven, Venetië is een plaats die je toch eens in je leven moet gezien hebben. Het is een droom en het heeft een sfeer die je nauwelijks kan beschrijven aan mensen die er niet geweest zijn. Het is een magische plek die je heel je leven in je herinneringen meedraagt en die je nooit zal vergeten.