De Krimpenerwaard

Fotoalbum De Krimpenerwaard 2014


In de provincie Zuid Holland ligt het prachtige natuurgebied De Krimpenerwaard met zijn fantastisch polderlandschap met veel groen en water. De kreken, sloten en grachten stralen een rust en ruimte uit waar menig natuurliefhebber zal van genieten. Echt een super omgeving om te onthaasten. Ook diegenen die aan cultuur de voorkeur geven komen niets te kort. In de directe omgeving zijn verschillende historische dorpjes met goed bewaard cultureel erfgoed en schitterende monumenten.

 

Het dorpje Bergambacht ligt aan de rivier De Lek. Het is een klein dorpje waar je echt kan genieten van alle rust.


Schoonhoven is bekend als de Zilverstad. Al sinds de Middeleeuwen zijn er edelsmeden in Schoonhoven en het heeft zijn naam van "Zilverstad" niet gestolen want het huidige straatbeeld wordt gedomineerd door oude zilverwerkplaatsen en zilversmidwoningen met daartussen ontelbare juweliers en ateliers.

Het Schoonhovens Edelambachtshuys is gevestigd in de voormalig Joodse synagoge. De watertoren wordt beschouwd als de allermooiste watertoren van Nederland. Binnenin zijn 3 afzonderlijke zilversmidwerkplaatsen en een zilvergalerie gehuisvest.


Oudewater is een waterstad, gelegen aan de Hollandse Ijssel die dwars door de stad stroomt. Oudewater heeft prachtige monumenten, pandjes en sfeervolle straatjes met mooie geveltjes. Het dorp is ook bekend door Museum De Heksenwaag waar men de geschiedenis van de heksen in de 16e en 17e eeuw herbeleeft. Als bezoeker kun je hier nog steeds de weegtest op de originele weegschaal uit 1482 ondergaan. Heksen waren immers licht want zij konden vliegen. Wanneer je na weging niet te licht bevonden wordt, krijg je een persoonlijk bewijs - het Certificaet van Weginghe - het ultieme bewijs dat je geen heks bent.

Bergambacht
Bergambacht
Bergambacht
Bergambacht
Bergambacht
Bergambacht
Schoonhoven
het stadhuis van Schoonhoven
Schoonhoven
Schoonhoven
Schoonhoven, het Schoonhovens Edelambachtshuys
Schoonhoven
Schoonhoven, de watertoren
Schoonhoven
Schoonhoven
Schoonhoven
Schoonhoven
Schoonhoven, de grote kerk of Bartholomeuskerk
het stadhuis van Oudewater
Oudewater
Oudewater
Oudewater
Oudewater
Oudewater, de weegschaal in Museum de Heksenwaag