Reims

Reisverhalen en foto's van Freddy en Linda

Fotoalbum Reims 2006

 

Reims is wereldwijd bekend door de beroemde champagnehuizen die er gevestigd zijn. De stad telt ook een aantal bouwkundige meesterwerken die opgenomen zijn op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is een ideale uitvalsbasis voor een weekendje uit in de Champagnestreek.

De Place Drouet-d'Erlon is een langgerekt verkeersvrij plein met vele café's, hotels en restaurants.

De kathedraal waarvan de façade lijkt op die van de Notre-Dame in Parijs telt aan de buitenkant meer dan 2300 beelden en is één van de grootste en mooiste van Frankrijk.

Hautvillers is een gezellig klein dorpje op 250 meter hoogte en maakt deel uit van de drie betere wijngaarden. Het dorp telt verschillende kleinere champagnehuizen maar daarom niet minder lekker dan de bekendere merken, integendeel zelfs. De huizen in de met bloemen versierde straatjes worden versierd door handbeschilderde, smeedijzeren uithangborden die allen betrekking hebben op de druiven en champagneproductie. In 1715 kreeg Dom Perignon hier zijn laatste rustplaats in de Eglise Abbatiale Saint-Sindulphe.

Epernay is het centrum van de champagneproductie en ligt middenin de wijnbouwvelden. Aan de Avenue de Champagne bevinden zich de grote namen zoals Moët et Chandon, Mercier en De Castillane. In elk huis kan men een rondleiding maken door de kilometers lange keldergangen waar men de verschillende fasen kan zien die de champagne doormaakt.